HAVC objavio 3 javna poziva za sufinanciranje filmova

Hrvatski audio vizualni centar (HAVC) objavio je na svojim stranicama javne pozive za poticanje proizvodnje filmova, razvoja scenarija i projekata dugometražnih igranih, dokumentarnih i animiranim filmova, TV serija, dugometražnih igranih i animiranih filmova za djecu, te manjinskih koprodukcija. Osim javnih poziva, objavljen je i poziv na javno savjetovanje za izmjene Zakona o audiovizualnim djelatnostima.

Koji su natječaji objavljeni, tko se i do kada može prijaviti, donosimo u kratkom pregledu:

Javni pozivi za proizvodnju i razvoj filmova te razvoj serijskih televizijskih djela u 2024.

Prijave na Javni poziv za poticanje proizvodnje filmova podnose se u dva roka: do 14. ožujka i do 12. rujna 2024. godine. 

Prijave na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih, dugometražnih dokumentarnih i animiranih filmova podnose se u dva roka: do 13. ožujka i do 11. rujna 2024. godine.

Prijave na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i projekata serijskih televizijskih djela podnose se u dva roka: do 12. ožujka i do 10. rujna 2024. godine. 

Više informacija možete pronaći ovdje

Specijalizirani javni poziv Hrvatskog audiovizualnog centra

Prijave na Specijalizirani javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata dugometražnih igranih i dugometražnih animiranih filmova namijenjenih djeci i mladima podnose se do 11. rujna 2024.

Cjeloviti tekst Javnog poziva, informacije o rokovima i prijavnice potražite ovdje.

Javni poziv za manjinske koprodukcije u 2024. godini

Javni poziv u potkategoriji koprodukcija s manjinskim hrvatskim udjelom otvoren je tijekom cijele godine, a prijave se podnose u četiri roka do:

15. siječnja 2024.,

15. travnja 2024.,

15. srpnja 2024., i

15. listopada 2024. godine.

Cjelovit tekst Javnog poziva, informacije o rokovima i prijavnici potražite ovdje .