Radionica u sklopu FMFS “Intimacy coordination training” u Kinoteci Zlatna Vrata

Vrijedna ekipa iz FMFS na je i ove godine pripremila hrpu zanimljivih predavanja i radionica.

Program industrije otvoriti će radionicom Intimacy Coordination training s Amandom Blumentha, pravi takav trening u Hrvatskoj, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, itekako važan za budućnost stvaranja sigurnog radnog okruženja u filmskoj industriji. Ostatak ovogodišnjeg programa možete pronaći na poveznici.

Informacije o početku i lokaciji: Petak, 14. lipanj 2024. KINOTEKA ZLATNA VRATA, Dioklecijanova 7

  • 13:00 – 17:00 Intimacy Coordination Training: Trening intimnosti i granica na filmskim setovima, ali i svim drugim sektorima i radnim okruženjima unutar industrije, koji vodi američka trenerica Amanda Blumenthal, s iskustvom rada na serijama poput “Bijeli lotus”, “Euforija” i mnoge druge.

Tijekom četiri sata, vodeća koordinatorica intimnosti na setovima, Amanda Blumenthal, iz Intimacy Professionals Association (IPA), pružit će uvid u tu, relativno novu poziciju unutar industrije, te demistificirati njihov proces rada, ali i proces rada s njima.

Na radionici će se razgovarati o tome štoje točno IC, osnove i nužnost takve pozicije na setu, protokoli koji se primjenjuju tijekom priprema i na dane snimanja, vrsta obuke koju koordinatori/ce poduzimaju, te na koji način doprinose što učinkovitijim produkcijskim procesima u suradnji s različitim odjelima.

Predstavit će se i najbolje prakse za stvaranje sigurnog okruženja rada, s ciljem što sigurnije izvedbe intimnih scena za sve uključene, neovisno o njihovom angažmanu na projektu, kako prepoznati seksualno uznemiravanje, te alate za snalaženje u takvim situacijama, i još mnogo toga. Program realiziran u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.


Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice: FMFS Industrija: Intimacy coordination training (google.com) te osigurati svoje sudjelovanje.