Pretražite palače, tvrđave, parkove prirode i ostale savršene lokacije za snimanje

Crkva sv. Mihovila 304x200
Dugopolje
Dugopolje je općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, smještena pod sjevernim padinama planine Mosor. Najpoznatije atrakcije: tematsko -pješačka staza Rimska cesta, izletište Dračanica i špilja Vranjača, te Centar za posjetitelje ‘Skrivena Dalmacija”.
grad Vrgorac noc 304x200
Grad Vrgorac
Vrgorac je grad u Zagori, koji se nalazi uz granicu s Bosnom i Hercegovinom. Od znamenitosti poznata je tvrđava Gradina i sedam turskih kula. Iz Vrgorca potječu poznate vrgoračke jagode.
A 0003 304x200
Grad Sinj
Sinj je središte Sinjske i Cetinske krajine. U Hrvatskoj i šire poznat je po Sinjskoj alki, viteškoj igri koja se u Sinju održava od početka 18. stoljeća u znak pobjede nad osmanlijskim osvajačima, te svetištu Gospe Sinjske.
Trilj  iz zraka 304x200
Grad Trilj
Trilj je smješten u unutrašnjosti Dalmacije, uz rijeku Cetinu. Najpoznatiji stanovnici bili su ilirski Delmati, a grad je dobio naziv po vojnom logoru Tilurium kojeg su Rimljani sagradili na Gardunu, iznad današnjeg Trilja.
zagora shutterstock 1151153006 min scale CETINE 304x200
Grad Vrlika
Grad Vrlika se nalazi uz državnu cestu D1 Zagreb-Split, na 66 km od Splita. U samom gradu izvire jedan od pritoka rijeke Cetine – Česma. U blizini izvora Cetina je i starohrvatska crkva sv. Spasa, koja je sačuvana do današnjih dana.
Spomenik prirode Modro jezero 304x200
Grad Imotski
Imotski je grad u južnoj Hrvatskoj, nedaleko granice s Bosnom i Hercegovinom. Središte je Imotske krajine. Najpoznatije znamenitosti su UNESCO-ovi geoparkovi Crveno i Modro jezero. Modro jezero je ljeti pretvara u omiljeno kupalište.
klis 1 304x200
Tvrđava Klis
Tvrđava Klis je srednjovjekovna utvrda na Klisu. Sagrađena na nadmorskoj visini od 360 metara, odigrala važnu ulogu u obrani cijele Dalmacije, posebice kada su u pitanju Osmanlije i njihove invazije. Kliška tvrđava je na listi brojnih posjetitelja, a na njenim zidinama odigrane su i scene iz popularne serije Games of Thrones.