Pretražite palače, tvrđave, parkove prirode i ostale savršene lokacije za snimanje

solin panorama 304x200
Grad Solin
Solin se nalazi sjeveroistočno od Splita. Poznat je po svojim znamenitostima: bazilika sv. Petra i Mojsija, u narodu poznata kao Šuplja crkva, antička Salona, Sutikva, Gašpina mlinica, Gradina te drugi antički, srednjovjekovni i novovjekovni lokaliteti.
Mario Paparela 304x200
Otok Šolta
Šolta je otok u srednjoj Dalmaciji, nedaleko od Splita. Na otoku se mogu pronaći ostaci krstionica bazilike, kapelica u zidu, starokršćanski sarkofag, dvorac…
seget 304x200
Seget
Seget je općina koja se nalazi 2 km od grada Trogira. Stara jezgra Segeta je malo ribarsko mjesto, smješteno unutar pravokutnog srednjovjekovnog kaštela, napravljenog prema modelu monumentalne Dioklecijanove palače.
Plaza Toc Copacabana 304x200
Okrug
Okrug je općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, nalazi se na jugozapadnom dijelu otoka Čiova, jugozapadno od Trogira. Poznat je po vikendicama, turizmu i lijepim plažama.
K. Gomilica Kastilac 1 304x200
Grad Kaštela
Grad Kaštela je smješten na obali Kaštelanskog zaljeva i drugi po veličini grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Razvio se oko 7 mjesta (Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac, Kaštel Lukšić, Kaštel Stari, Kaštel Novi, Kaštel Štafilić) tj. oko utvrda – kaštela.
dugirat riviera 304x200
Dugi Rat
Dugi Rat smješten je na obali Jadranskog mora, na državnoj cesti Split – Dubrovnik (D8), 15 km jugoistočno od Splita. Poznat je po turizmu i lijepim pješčanim plažama. Naseljen je još od kamenoga doba o čemu govore arheloški nalazi u špiljama Turskoj peći i Ponistricama.
NIK3093 304x200
Podstrana
Podstrana je općina koja graniči sa Splitom, čiji se stanovnici većinom bave turizmom. U naseljima se mogu vidjeti ruševni ostatci rimske građevine, crkva sv. Jurja na brdu Perunu iznad Strožanca,te ukrašeni plosnati stećci na groblju…
Plaze marina2 400x375 1 304x200
Marina
Marina je naselje i lučica na unutrašnjem dijelu Marinskog zaljeva, 12 km zapadno od Trogira. Na otočiću u zaljevu podignuta je četverokutna kula s kruništem i Citadela. Obale zaljeva Marina razvedene su brojnim manjim uvalama s pješčanim i šljunčanim plažama.
Omis 304x200
Grad Omiš
Omiš je grad u Dalmaciji, koji se nalazi na ušću rijeke Cetine u Jadransko more. Postoji još od davne antike, a u Srednjem vijeku bili su uspješni omiški gusari koji su koristili brodove na vesla. Središte je omiškog primorja i popularan turistički grad.
Trogir kula Kamerlango 304x200
Grad Trogir
Trogir je najbolje sačuvani romaničko-gotički grad u srednjoj Europi, pod zaštitom UNESCO-a. Dvorac i kula koji su okruženi zidinama čine jezgru Trogira. Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala sv. Lovre.